Indahnya Berdoa
RM29.00 29 Add to cart

Indahnya Berdoa

RM29.00

Cetak nama anak anda pada buku dan belajar doa dengan cara yang santai dan mudah!

*Diskaun 10% jika beli 2 atau lebih

Dapatkan dalam tempoh:
untuk slot cetak hari ini!

Sebuah buku  yang mengandungi 10 doa harian dalam kehidupan seharian. Penceritaan dalam buku ini adalah tidak terlalu formal dan sangat sesuai untuk pembacaan awal kanak-kanak.

Menariknya, elemen teknologi Augmented Reality (AR) 4D yang diterapkan seperti audio bacaan doa dan animasi 3D mampu menarik minat anak-anak untuk membaca dan mempelajari doa-doa harian dengan menggunakan pendekatan yang lebih santai dan ceria.

*Augmented Reality memerlukan penggunaan telefon pintar iOS atau Android. Keperluan minima bagi setiap peranti adalah seperti berikut:

  • iOS 11 dan ke atas
  • Android 10 dan ke atas.

*Tempoh cetak akan mengambil masa 24-48 jam. Penghantaran akan dibuat selepas itu.

Kos Penghantaran 📦

RM 5 untuk Pembelian bawah RM50

Flat Rate RM 4 – Pembelian melebihi RM50

Free Shipping – Pembelian melebihi RM120

Kos penghantaran berbeza mengikut kawasan. Anda boleh melihat kos penghantaran sebelum membuat pembayaran di halaman checkout (selepas meletak alamat).

Lihat preview buku Indahnya Berdoa di bawah.

(60 customer reviews)
*Untuk membeli dua atau lebih buku, anda perlu add to cart berasingan (dua buku, 2 kali add to cart. 3 buku, 3 kali add to cart dan seterusnya).
 

Penting!

  • Pesanan anda akan diproses selewat-lewatnya dalam tempoh 24jam (Hari bekerja).
  • Tracking number akan diberikan melalui sms dan email dari EasyParcel.

Description

Preview 10 Halaman pertama

[dflip id="8335"][/dflip]

Istimewa dan ekslusif

Cetak nama si manja anda dan hadiahkan kepada mereka. Mereka pasti gembira!

Cantik dan tertarik

Dengan sentuhan grafik dan lukisan yang menarik menjadikan anak-anak semakin seronok untuk membaca.

Dengar dan tonton

Dengarkan audio bacaan doa dan tonton animasi 3D yang akan menceriakan hari-hari anak anda.

Percuma Aplikasi

Muat turun aplikasi Indahnya Berdoa secara percuma di Playstore atau Appstore di peranti mudah alih anda.

FAQ

Most frequent questions and answers

Untuk order sebelum pukul 10am pada hari bekerja, kami akan poskan pada hari yang sama. 

Untuk order selepas pukul 10am, kami akan poskan order pada hari bekerja berikutnya.

Tracking no. akan diberi selepas order Tuan Puan diposkan. 

Additional information

Weight 0.5 kg
Halaman

24 muka surat

Jenis Kulit

Kulit Nipis (Paperback)

60 reviews for Indahnya Berdoa

  1. Noor Ainnilwahida (Verified Buyer)

    Indahnya doa sangat bermanfaat untuk kegunaan anak2 sehari harian.. Alhamdulillah anak2 saya suka kannya

  2. Dr. Mohd Yuhyi Mohd Tadza (Verified Buyer)

    Sangat kagum dgn buku yg diterima. Sangat berkualiti. Anak2 teruja apabila membaca kisah sendiri dalam setiap helaian. Dilengkapi dengan ciri-ciri AR mengikuti arus peredaran zaman bagi menaikkan semangat anak2 untuk terus membaca. Terima kasih aulad dan penulis. Satu idea yang sangat menarik dan direalisasikan dalam bentuk hasil yang terbaik. Moga ada lebih banyak lagi buku seumpama ini diterbitkan pada masa hadapan.

    • Jualan AMSB

      Terima kasih atas respon yang diberikan.
      Kami juga ingin mengajak tuan melayari satu lagi produk kami berbentuk Ensiklopedia Sains DEVAR juga menggunakan kaedah AR seiring dengan IR4.0.
      Buku ini sangat menarik dan berbentuk pengembaraan dan penerokaan baru kepada anak-anak anda.

      Jemput klik di https://aulad.my/products/ensiklopedia-sains-augmented-reality/

  3. Amalina Hilman (Verified Buyer)

    Berbaloi sangat beli.. anak-anak suka bila baca ada nama sendiri.. ada kesalahan ejaan sikit kat last page, senarai semak doa.. tapi all in all memang best buku ni! 👍🏻👍🏻 Will buy it again for my nieces and nephews.. sesuai sgt utk dijadikan hadiah 💞

    • Jualan AMSB

      Terima kasih atas respon, semoga kesilapan kami akan kami perbaiki.
      Ya, itulah antara idea asal adalah untuk hadiah berharga kepada anak-anak kita.
      Jika produk ini menarik dan banyak manfaat kepada ramai, kami berbesar hati jika tuan dapat membantu sampaikan kepada yang lain.

  4. Adli (Verified Buyer)

    Alhamdulillah penghantaran yang cepat dan kualiti buku yang bagus. Anak-anak sangat teruja membaca cerita yang menggunakan watak drpd nama mereka. Mereka lebih bersemangat dan seronok untuk menghafal doa2 yang disediakan. Disamping ciri-ciri AR yang sangat menarik. Sangat berbaloi untuk diberikan hadiah kepada anak-anak.

  5. Mummy sarah (Verified Buyer)

    Anak2 sangat teruja masa terima buku kerana ada nama mereka dlm buku tersebut dan dan ciri2 AR sangat menarik. Terima kasih Aulad.

  6. Iwani (Verified Buyer)

    Alhmdulillah saya sangat sukakan buku ini… anak saya Kaysa pun seronok bila kami baca bersama-sama sambil gunakan apps yang disediakan… saya harap ada lebih banyak buku seperti ini dikeluarkan oleh Aulad. Cadangan saya, buat pilihan buku utk girl&girl serta boy&boy pula kerana anak saya dua-dua perempuan, jadi tiada pilihan tersebut untuk saya…

    • Jualan AMSB

      Terima kasih atas pandangan yang diberikan.
      Kami ambil maklum, agar unit pembangunan produk kami dapat menghasilkan produk menepati pendidikan akan datang.
      Jika puan berminat untuk produk berbentuk AR, kami syorkan pun lawati web produk Ensiklopedia Sains DEVAR kami.
      Produk ini lebih adventure dan explorer bagi anak-anak berusia 6 tahun ke atas. Malah untuk pengetahuan orang dewasa juga turut berguna.

      sila klik https://aulad.my/products/ensiklopedia-sains-augmented-reality/

  7. Nor Harlinda binti Harun (Verified Buyer)

    Buku yg baik dan bagus

  8. Farhana Othman (Verified Buyer)

    Walaupun ada masalah sikit dengan tempoh masa penghantaran tetapi memang sangat puas hati sebab pihak penerbitan sangat bertanggungjawab. Buku berkualiti dan comel ilustrasinya. Terima kasih Majalah Aulad 😁

  9. Fatiin (Verified Buyer)

    Alhamdulillah, Indahnya Berdoa merupakan satu hasil karya yang bagus dan cukup kreatif. Dengan ciri AR, ianya selari dengan peredaran teknologi sekaligus menarik minat anak-anak untuk mempelajari doa harian. Kertas yang digunakan juga berkualiti. Idea nama karakter yang boleh diubah menjadikan buku ini sangat istimewa dan mesti dimiliki.

  10. Rafidah Aziz (Verified Buyer)

    Produk yang bagus dan sgt berguna. Ia juga menarik minat anak untuk sama2 membaca doa.

  11. rahmat (Verified Buyer)

    terbaik👍👍👍… anak saya sukakannya.. ada rasa ‘sense of belonging’.. dan boleh lebih baik lagi jika ditambahkan doa2 harian lain seperti keluar masuk tandas, doa ketika berhias memandang cermin etc

  12. wan aisyah nadiah (Verified Buyer)

    Alhamdulillah. Anak2 sgt sukakan buku Indahnya berdoa. Sangat berpuas hati dengan kualiti gambar buku ini.

  13. Nur Athirah Ahmad Lotfi (Verified Buyer)

    Buku cantik, menarik, berkualiti dan yang paling best sebab boleh personalized untuk nama anak. Anak saya suka sangat buku ni. Hari2 dia ajak baca buku sebab dia seronok dengan teknologi AR tu. Tahniah Aras Mega! 👍🏻

  14. MomyFurqan (Verified Buyer)

    Masuk Tahun 2021, Anak saya baru berusia 1 tahun, di usia 3 Bulan Lagi, Saya Memang Sudah Ajar dia Membaca Quran, membaca Buku, memang Nampak Diri Dia Sukakan Buku, sebab Tu saya Beli Buku Doa ni, Memang terbaik, Cetakan & Gambar Yg berkualiti, Walaupun Tulisannya Agak Kecil Sedikit untuk Anak yang Baru berusia 1 Tahun, Tetap Menarik Minat Anak Untuk Meneliti Gambar2 dalam nya, Terima kasih Aulad & ARas MEGA 👍☺️

  15. Fariha (Verified Buyer)

    Buku yang cantik dan menarik dilengkapi dengan AR untuk anak-anak belajar membaca doa. Sangat kreatif. Saya dan anak-anak suka buku ni. Harap boleh teruskan menerbit buku-buku yang menarik seperti ni.

  16. Ika Ismail (Verified Buyer)

    Alhamdulillah.
    Anak saya suka & bersemangat baca doa-doa di di dalam buku ni.

  17. Ika Ismail (Verified Buyer)

    Alhamdulillah.
    Anak saya suka & sangat bersemangat untuk meghafal doa-doa di di dalam buku ni.

  18. Ahmad Faisal Bin Mohamed Saad (Verified Buyer)

    Alhamdulillah, terima buku dalam keadaan yang sangat baik. Anak² sangat suka dan sentiasa ulang membacanya. Seronok bila dibacakan dan ada nama² mereka disebutkan bersama.

  19. MOHD MUSTAQIM BIN MAK SAL MINA (Verified Buyer)

    Alhamdulillah buku diterima dlam keadaan baik dan kemas. Anak 2 sukakan nya

  20. MOHD MUSTAQIM BIN MAK SAL MINA (Verified Buyer)

    Alhamdulillah buku diterima dlam keadaan baik dan kemas. Anak 2 sukakan nya. Boleh repeat lgi dengan buku yang lain..

  21. Ain izzati mohd yunos (Verified Buyer)

    Alhamdulillah. Sampai2 je buku anak teruja tgk ada nama kt buku tu. Cumanya hp x cukup canggih utk support apps tu. 😬

  22. Ann (Verified Buyer)

    Alhamdulillah anak-anak saya umur 2 dan 5 tahun dah dapat hafal doa harian dgn mudah dengan menggunakan aplikasi yg disediakan…lebih teruja bila nama mereka sendiri ada dibuku…😍 lepas ni nak order utk hadiahkan pada anak kawan pula terima kasih

    • Jualan AMSB

      Terima kasih, sangat dialu-alukan.
      Hadiah yang terbaik adalah yang memberi manfaat berpanjangan dan diamalkan.
      Pasti mereka akan “suprises”

      Kami berusaha memberikan manfaat yang terbaik dan berpanjangan untuk anda.
      Sokong dan doakan kami

  23. Khairul Anuar Bin Kassim (Verified Buyer)

    Buku cantik. Cetakan, warna dan material terbaik.

    Penghantaran cepat dan pembungkusan terbaik.

    App tak dapat scan app mungkin sebab kamera telefon tak berapa ok.

  24. Izzah Ismail (Verified Buyer)

    Bagus sangat..berbaloi beli sebab gambar menarik..dgn AR lagi dan nama anak2 pada buku,mereka suka ulang2 baca..secara tak langsung dapat ajar doa pada mereka😊

  25. Azmira Suhani Jailani (Verified Buyer)

    Alhamdulillah buku diterima dlm keadaan baik. Teruja dgn isi kandungan dan gaya penyampaian yang ringkas tapi berkesan. Anak seronok bila melihat namanya tercetak di setiap helaian muka surat.

  26. Nurul Shaznie (Verified Buyer)

    Alhamdulillah..buku yang sangat bermanfaat dan menyeronokkan.
    Anak4 saya sukakannya, lebih2 lagi bila ada nama mereka di depan dan dalam buku. Hari2 ulang baca, Alhamdulillah

  27. NADJWA ARIFAH BT ISMAIL (Verified Buyer)

    Kualiti buku yang bagus dan penghantaran yang pantas. Isi kandungan dan Augmented Reality yang sangat menarik serta interaktif untuk kanak-kanak. Alah membeli, menang memakai.

  28. Bibi Zaleha Zurkiple (Verified Buyer)

    anak2 saya suka kan nya mudah untuk mereka ikut baca bersama

    • Jualan AMSB

      terima kasih, moga menikmati masa berkualiti bersama anak-anak

  29. Muna Zameran

    Alhamdulillah. Anak-anak sangat seronok, rasa teruja baca bila ada nama sendiri

  30. Ummu Naila (Verified Buyer)

    Alhamdulillah menarik anak saya sangat sukakannya dan setiap hari takkan terlepas untuk membaca dan menghafal doa-doa harian dalam buku ini. Terima kasih kepada penulis dan Team Aulad. 👍👍👍

  31. Siti Hikmah (Verified Buyer)

    Buku sangat berpadan dgn harga. Kualiti kertas sangat bagus. Anak2 hargai buku sebab personalised nama mereka.

  32. AdeeBada (Verified Buyer)

    Sgt teruja melihat buku doa disertakan nama anak di setiap muka surat..dpt membaca doa bersama anak syurga saya..trm kasih banyak team aulad dpt personalised buku khas utk anak..

  33. WAN AZWAN WAN ZAINAL ABIDIN (Verified Buyer)

    Anak sangat suka buku AR nie. Cuma next tims boleh tebalkan sikit kertas sebab anak-anak sangat kasar bila buka setiap page. Overall saya sendiri sangat suka kat design, color & font buku ini.

  34. Nor Hakimah Awang (Verified Buyer)

    Sangat bagus untuk knak2

  35. Fitriah (Verified Buyer)

    buku yang menarik..anak2 sgt suka

  36. Ms. Syida (Verified Buyer)

    Alhamdulillah buku yang sangat menarik untuk dibaca bersama anak². Anak² suka dan kerap minta untuk dibaca bersama. Tetapi, buku ni sesuai untuk anak yang sepasang. Maksudnya disini, sesuai untuk anak lelaki dan perempuan. Anak saya dua² perempuan. Bila request masukkan dua² nama anak dalam satu buku, 1 karekter terpaksa bertukar menjadi lelaki 😅 Mungkin boleh diubah suai lagi InshaaAllah. Terima kasih banyak ya 🌹

  37. Nazifa (Verified Buyer)

    Best sangat buku ni. Anak suka. Gambar menarik.

    Harap keluarkan indahnya berdoa 2.0 pula. Boleh cetak nama eksklusif untuk anak kedua pula dengan doa asas yang berbeza.

  38. Khairil Kassim (Verified Buyer)

    Alhamdulillah, dah dua naskah kami beli untuk anak2..insyaAllah akan repeat. Harap dapat menambah jilid/versi lagi dengan koleksi doa2 yang berlainan dan tafsir2 surah2 yang mudah untuk anak2..

    semoga dipermudahkanNya segala urusan

  39. Ismaizzah Aliah Mohd Ismail (Verified Buyer)

    Saya sangat puas hati dengan buku ini 😍🤩 Cantik, menarik, warna terang…memupuk minat membaca kepada anak2 dan juga belajar menghafal doa. Seronok anak2 membaca nama mereka sendiri..hehehe 🤭🤭

  40. SARIFAH NORHAYATI SARIF ALI (Verified Buyer)

    Buku doa ini sangat bagus untuk anak-anak dan berbaloi membeli. Anak teruja sebab ada namanya dalam buku tersebut.. Idea yang bagus bagi menarik minat anak-anak untuk menghafal doa dan dijadikan amalan harian.

  41. Aisyah (Verified Buyer)

    Alhamdulillah buku diterima dalam keadaan baik dan kemas.Sangat bagus utk kanak2.

  42. Nurul fara ain binti zulkeflee (Verified Buyer)

    Alhamdulillah buku yang bagus untuk ank.. Tp sy ad mslh dgn buku page 14 15..tak boleh scan.. Dah report tapi masih belom ada respond…. So far ank suka baca and sy pon suka..

  43. Rina Yusrina (Verified Buyer)

    Alhamdulillah terima buku ni dalam keadaan yg baik.. Walaupon anak masih bayi.. Sy selalu bacakan buku ni utk dia sbb ada doa2 yg boleh pratikkan spnjg hari.. Terima kasih kerana keluarkan buku ni..

  44. NOOR ANISA (Verified Buyer)

    Buku Indahnya Berdoa sangat lah best … anak suka sangat bila ada nama sendiri dalam buku tu … paling best boleh play doa by AR …. best sangat sangat

  45. Nur Asyiqin (Verified Buyer)

    belikan untuk anak…cantik sangat…kat dalam pun ada nama anak,..macam buku cerita…murah sangat harga untuk custom print…proses pun cepat..seminggu dah dapat.

  46. Nurulyun Binti Shafie (Verified Buyer)

    Alhamdulillah.
    Buku indahnye berdoa ini sgt menarik ditambah lg dengan custom nama anak pada buku ini.Anak sgt teruja sbb namanye ada di dlm buku dan lebih bersemangat untuk menghafal semua doa2 di dalamnya.Terima kasih pihak Aulad.

  47. Muhammad Zul Khidhir (Verified Buyer)

    Buku yang sangat menarik dengan lukisan yang cantik berserta teknologi AR yang mengagumkan..

  48. Mama khayla & khayr’s (Verified Buyer)

    Sangat seronok. Anak bersemangat utk belajar doa dgn cartoon 3D beserta customised nama sendiri. Harga sungguh berpatutan. Terima ksih my aulad 🙂

  49. Sharifah Anis Amira Binti Syed Johari (Verified Buyer)

    Anak-anak saya sangat sukakan buku doa ini. Terima Kasih Team MAJALAH Aulad 👍👍

  50. firdaus (Verified Buyer)

    kalau ada 10 stars review ill give 10 stars review. anak2 suka sgt, semoga lebih banyak doa lain diterbitkan lgi

  51. FATIN IZZATI HASHIM (Verified Buyer)

    sy bg dkt ank buah sy yg berumur 5thun , sgt2 bagus ,Alhamdulillah.
    Buku indahnye berdoa ini sgt menarik ditambah lg dengan custom nama anak buah sy pada buku ini.Anak buah sy sgt teruja sbb namanye ada di dlm buku dan lebih bersemangat untuk menghafal semua doa2 di dalamnya.Terima kasih pihak Aulad.

  52. FATIN IZZATI HASHIM (Verified Buyer)

    sy bg dkt ank buah sy yg berumur 5thun , sgt2 bagus ,Alhamdulillah.
    terima kasih pihak aulad,

  53. Husnida Hussain (Verified Buyer)

    Sangat puas hati,buku yang sangat cantik & applikasi yg sgt menarik!!Teruskan memberi manfaat buat semua.

  54. Ieta D Ash Syifa’ (Verified Buyer)

    Ada satu page x de suara, sy dh watsapp tp xde reply yg membantu. Ada reply tp xde follow up. Selain dr itu memg sgt menarik buku ini.

  55. Nor Hazlijah Sukri (Verified Buyer)

    Alhamdulillah sangat berpuashati dengan semuanya.Penghantaran cepat,kualiti buku dan jenis kertas sangat baik.Tiada kesalahan ejaan.Paparan gambar,doa dan keseluruhan buku sangat kids-friendly.Aplikasi AR sangat menarik dan menyeronokkan.Tahniah!Terbaik!

  56. Siti Noratiqah (Verified Buyer)

    Alhamdulillah penghantaran yang cepat dan kualiti buku yang bagus. Anak teruja mendengar cerita yang menggunakan watak drpd nama mereka. Buku yang menarik.

  57. Siti Noratiqah (Verified Buyer)

    Alhamdulillah penghantaran yang cepat dan kualiti buku yang bagus. Anak sangat teruja membaca cerita yang menggunakan watak drpd namanya.

  58. Siti Hawa Sulaiman (Verified Buyer)

    Bukunya bagus. Anak² gembira sebab dicetak dengan nama mereka… cuma kalau dapat tambah doanya seperti doa masuk keluar tandas, pakai baju, tgk cermin dsbgainya..
    Walaubagaimanapun, ia sangat bagus utk menarik minat anak menghafal dia… teruskan usaha

  59. Nurul (Verified Buyer)

    Buku yang boleh menarik minat anak-anak untuk membaca kerana mempunyai ilustrasi menarik dan sangat interaktif dari segi ciri AR yang terdapat pada buku. Anak-anak saya tidak jemu untuk membaca berulang kali. Kini saya telah memiliki dua set buku Indahnya Berdoa dan Indahnya Ramadhan. Saya juga membeli buku ini sebagai hadiah untuk anak saudara saya. Cadangan saya supaya penerbit dapat mempelbagaikan lagi siri Indahnya dan juga siri lain yang mempunyai ciri AR. Terima kasih Aulad !

  60. Mohd Aizuddin (Verified Buyer)

    Buku yang menarik dan ilustrasi yang cantik. Anak-anak teruja dengan nama mereka ada di buku dan ciri AR, tetapi ada muka surat yang agak susah untuk keluarkan animasi 4D tersebut sehingga perlu dicuba beberapa kali. Secara keseluruhan buku ini sgt bagus untuk kanak-kanak yang baru nak belajar menghafal doa. Penghantaran juga cepat. Teruskan usaha menerbitkan buku-buku ilmiah untuk kanak-kanak seperti buku ini.

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *