Sale!

50 Buku Aktiviti Aulad

RM150.00 RM99.00

-34%
(26 customer reviews)

Bina rutin yang baik untuk anak-anak sepanjang PKP ini.

Biasakan kita nampak anak-anak ulang tengok kartun kegemaran berulang kali? Kanak-kanak perlukan rutin. Jika rutin mereka hanya menonton TV dan bermain Gadget, begitulah rutin mereka. Tetapi jika rutin mereka lebih kepada bermain, membaca, mewarna. Begitulah juga lah rutin mereka. Set 50 buku aktiviti ini direka khas untuk kegunaan kanak-kanak prasekolah. Buku ini dilengkapi dengan pelbagai aktiviti (rujuk gambar di atas/ sebelah) bagi membantu perkembangan minda mereka.

Penghantaran Percuma untuk Semenanjung Malaysia. 📦

Skroll ke bawah untuk maklumat lanjut dan preview buku.

Maaf, Stok habis buat masa ini. Isi borang di bawah untuk menjadi yang pertama tahu apabila stok sampai 👇

Maaf, stok habis buat sementara waktu

Bayar dengan:

Description

Review Ibu Bapa yang sudah membeli Set Buku Ini

Siri dalam Set Buku Ini

Set 50 buku ini merangkumi:

  • Siri Bijak Bahasa: Mengenalkan anak-anak pada pelbagai bahasa seperti Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris dan Bahasa Arab.
  • Siri Tik-tik: Mengkoordinasi pergerakan mata dengan tangan melalui garisan putus-putus.
  • Siri Tajam Akal: Meningkatkan prestasi dalam pengecaman objek, mengeja dan membaca.
  • Siri Ceria Mewarna: Memberi pengetahuan umum kepada anak-anak.
  • Siri Tips Keselamatan: Memberi pendedahan tentang keselamatan dan kesihatan.
  • Siri Ceria Opak Ipit: Membantu meningkatkan kemahiran memegang alat tulis dan duduk dengan posisi yang betul semasa melakukan aktiviti.
  • Siri Warnai Duniamu: Meningkatkan kreativiti mewarna pelbagai gambaran dan situasi.
  • Siri Seronok Melukis: Memberi pendedahan tentang objek yang digunakan dalam aktiviti harian.
  • Siri Cerita Saya: Melatih anak bercerita dalam dunia mereka.

Tak ada cetakan bewarna ke?

Tiada. Ini kerana set 50 buku ini adalah buku aktiviti untuk anak-anak Tuan Puan yang berumur 4-6 tahun. 

Buku ini tempat anak-anak Tuan Puan berkarya, mengasah bakat dan mengekspresi diri mereka. 

Mereka akan banyak mewarna. Melatih otot jari. Melatih kebolehan mereka membuat keputusan, seperti warna apa yang hendak digunakan, menyelesaikan masalah melalui aktiviti yang disediakan dan bermacam aktivit lain lagi.

Banyak proses yang begitu kompleks dan penting dalam pembesaran mereka akan berlaku semasa mereka bersama buku ini.  

50 buah buku, dalam satu kotak.

FAQ

Most frequent questions and answers

Untuk order sebelum pukul 10am pada hari bekerja, kami akan poskan pada hari yang sama. 

Untuk order selepas pukul 10am, kami akan poskan order pada hari bekerja berikutnya.

Tracking no. akan diberi selepas order Tuan Puan diposkan. 

26 reviews for 50 Buku Aktiviti Aulad

  1. Haniff (Verified Buyer)

    Buku yang menarik. Sehari satu buku anak conteng. Rasa kena beli lagi nanti

  2. SARAH HAMZAH (Verified Buyer)

    Bagus sangat. Anak-anak jadi leka dan minat dengan buku.
    Hujung minggu diluangkan dengan membaca dan mewarna. Terima kasih kerana menjual buku yang penuh bermanfaat.

  3. shakirah yacob (Verified Buyer)

    Alhamdullah…selamat terima buku2 pada 26 Oct 2020.. beli 1 set je..sbb byk kan 50 buah dpt…saya ada anak kembar 4 thn jadi tgok buku2 semua warna cantik apa lagi berebut laa.. 🙂

  4. Nasirah Ismail (Verified Buyer)

    Buku sangat bagus dan berbaloi, anak-anak buah saya tidak merasa bosan dgn buku ini. Mereka suka saya bacakan buku cerita kepada mereka.

  5. Natasha Jaafar (Verified Buyer)

    Buku aktiviti yang sangat bagus untuk perkembangan pembelajaran anak-anak. Anak saya berusia 5 tahun berasa sangat seronok untuk membuat aktiviti dalam buku ini. Anak juga peminat setia majalah Aulad! Semoga Aulad terus menghasilkan karya-karya yang menarik untuk anak-anak.

  6. Izwan Idris (Verified Buyer)

    Buku2 yg menarik sesuai utk anak2 saya… semoga terus mengeluarkan buku yg sesuai utk kanak²

  7. Mohd Salehuddin bin Ibrahim (Verified Buyer)

    Penghantaran yang pantas dan buku yang menarik untuk anak-anak berumur 3 hingga 5 tahun.

  8. NURUL SHERLINA BINTI ROSLAN (Verified Buyer)

    ALHAMDULILAH..KOLEKSI BUKU YANG TERBAIK..SESUAI UNTUK ANAK SY YANG BERUSIA 5 TAHUN..HARI2 RAJIN MEMEGANG PENSEL NAK BUAT BUKU TU.KURANG SIKIT TENGOK HP

  9. emma (Verified Buyer)

    Alhamdulillah buku buku yg menarik dan sgt berbaloi Dgn setiap pembelian di aulad.. tqsm

  10. Asrul MEL Ahmad (Verified Buyer)

    Alhamdulillah, buku yang baik dan anak2 semua gembira. Terima Kasih Aulad.

  11. munirah (Verified Buyer)

    alhamdulillah buku dah sampai minggu lepas. sangat best dan murah.boleh buat stok lama untuk pembelajaran anak saya. terbaikk 🙂

  12. NURFARIZUN BINTI MOHD TAHIR (Verified Buyer)

    Alhamdulillah….anak saya sangat berminat dgn buku² ini. Pelbagai latihan dan aktiviti yang ada. Terima kasih aulad. Memang terbaik

  13. Salinah Md Dom (Verified Buyer)

    Syukur alhamdulillah. Saya suka. Anak saya suka buat buku yg beraktiviti bersama sama saya. Sambil saya menerangkan kemudian dia pula yg mengulangi penerangan saya. Cuma anak saya kurang berminat mewarna, cpt bosan. Hope buku2 yg akan dtg, lebihkn buku aktiviti instead of buku merwarna. Terima kasih

  14. Zaimila (Verified Buyer)

    Alhamdullillah, buku aktiviti yang menarik minat anak saudara., cuma masa yang akan datang lebihkan buku aktiviti dan buku cerita dan kurangkan buku mewarna.

  15. SaadiahDidie (Verified Buyer)

    alhmdulillah..penghantaran sangat pantas. buku-buku pon sangat membantu untuk anak-anak saya.. nanti boleh try untuk buku latihan yang lain pula..

  16. Azmalia Azlan (Verified Buyer)

    Alhamdulillah. Bagus sangat buku² ni. Anak² suka dan banyak luangkan masa dengan buku² ni. Dan diorg xsabar² habiskan kerja sklh, sebab nak buat buku aktiviti aulad.

  17. Sabrina (Verified Buyer)

    Buku yg sgt menarik…boleh mewarna…membaca dan membuat aktiviti…sgt2 berbaloi utk anak saya…sbb buku yg byk membuatkan ank sy sgt2 happy…tq🥰

  18. Farah Nadia (Verified Buyer)

    Anak saya berumur 3 tahun. Alhamdulullah, setiap hari dia berminat nk mewarna. Dengan pulihan buku yang banyak, dia sangat gembira. 👍👍👍👍👍

  19. MAWARNI ABDUL WAHID (Verified Buyer)

    Alhamdulillah anak suka dan teruja bila dapat buku2 ni.

  20. Eqazue

    Alhamdulillah,buku memang terbaik sangat sesuai dengan anak saya yang berumur 4 tahun,anak saya juga sangat menyukainya👍🏻

  21. Sufiza (Verified Buyer)

    Alhamdulillah. Bagus sangat buku² ni. Anak² suka dan banyak luangkan masa dengan buku² ni. Boleh membaca dan mewarna. Terbaik.

  22. Sharisham (Verified Buyer)

    Alhamdulillah, penghantaran pantas. Anak berminat dengan buku aktiviti. Buku mewarna banyak hingga 15 siri. terasa rugi pula kalau boleh sama kan jumlah buku warna, aktiviti dan cerita.

  23. Nor Maisarah bt Mohamad Nordin (Verified Buyer)

    Alhamdulillah…buku ni bagus sangat. Disamping mereka mewarna, mereka dapat belajar sesuatu dari buku tersebut.

  24. Nor Maisarah bt Mohamad Nordin (Verified Buyer)

    Buku ni bagus sangat. Disamping mereka mewarna, mereka dapat belajar sesuatu dari buku tersebut.
    Alhamdulillah.

  25. Ruslaini Mohd Azaman (Verified Buyer)

    Alhamdulillah..
    Buku2 ini sgt2 berguna n terbaik utk ank2..anak2 sy sgt suka dgn aktiviti yang pelbagai..
    Terbaik!!!

  26. Ruslaini Mohd Azaman (Verified Buyer)

    Buku2 aktiviti ini sgt bagus..anak2 sy sangat suka krn mempunyai aktiviti yg pelbagai..tahniah n sememangnya terbaik..alhamdulillah..

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *